Khamis, 11 Februari 2010


Assalamualaikum wbt buat seluruh sahabat sahabiah yang sudi bertandang ker pondok usang saya ni. Setelah sekian lama menyepi dari dunia cyber, sekarang tibalah masanya untuk saya kembali, kembali mewarnai alam maya dengan pendapat dan pandangan yang mana bagi saya tak lah besh mana pun, sekadar tatapan dan luahan semata.

Sejak kebelakangan ni, kita telah disajikan dengan pelbagai isu dan perkara, baik isu dan perkara yang penting mahupun tidak lumrahnya itulah santapan kita, hawa fikiran kita.. (pening nak karang ayat ni sebab dah lama tak mengarang) :p

InsyaAllah, semoga apa yang dirancang akan dipermudahkan oleh NYA Robbul Izzati hendaknya. Untuk melabuhkan tirai reunion ini, sudilah kiranya saya berkongsi sedikit isu yang mana bagi saya tidak kurang mustahaknya, saya nak bawa sahabat/biah sekalian untuk berfikir mengenai sesuatu (suspen tak?) erm, ia adalah berkaitan dengan suatu berita yang kita sendiri tidak mengetahui akan kebenarannya, (contohnya kes yang masih di dalam perbicaraan mahkamah) tidak perlulah untuk saya menghuraikan dengan lebih terperinci akan berita tersebut, cumanya saya nak kalian berfikir dengan matang sekiranya sangkaan kita atau tuduhan yang kita lontarkan itu adalah salah sama sekali, apakah kita dikalangan penyebar berita ifqi (berita bohong) sama seperti berita fitnah ke atas isteri Nabi Muhammad saw iaitu Saidatina Aisyah. Fikirkan yer Sobat2 sekalian..